Beskrivelse av timene – NEMUS Asker Sentrum

Dynamisk yoga

Dynamisk yoga aktiviserer hele kroppen; muskler, ledd, skjelett, nervesystem og indre organer. Vi jobber med holdning, pust, styrke, fleksibilitet, balanse og kroppsbevissthet. Stillingene settes sammen til flytsekvenser, som gir en balanse og koordinasjon mellom bevegelsene og pusten. Her får du en fin balanse mellom energigivende stillinger og stillinger som etablerer ro.

I tillegg til de fysiske virkningene, får du også utviklet kroppsbevissthet og mental velvære. Timen avsluttes med god avspenning. Kurset starter på nybegynner nivå.

Vi veksler mellom stående, sittende og liggende stillinger og avslutter alltid med savasana/avspenning. Du vil kjenne at du blir sterkere, smidigere og får en indre ro av å praktisere yoga regelmessig.

Du trenger ikke være spesielt myk eller sterk, dette passer for alle. Vi alle utgår fra vårt eget utgangspunkt.

Stress ned yoga

Dette kurset passer deg som føler på stress, spenninger eller bare trenger en pause fra hverdagen.

Stress ned yoga vil bestå av rolige øvelser i sakte tempo som tøyer musklene og gir en dyp strekk i bindevevet. Samtidig styrker man musklene i rygg og mage. Myk yoga gir både ro og styrke, med fokus på pusteøvelser for å gi en friere og mer naturlig pust. Vi holder vi stillingene lenge, ofte i 1-5 minutter og vi gjør, i hovedsak, sittende og liggende øvelser. Vi bruker også pusten til å oppnå dybdeavspenning, slik at spenninger og stress som sitter i musklene slipper. På den måten virker Stress ned yoga restituerende, eller gjenoppbyggende, for både kropp og sinn, tillegg til at øvelsene har terapeutiske virkninger på de indre organer.

Kurset krever ingen forkunnskaper og passer for alle.

Yoga for stiv kropp

Mange av oss har stillesittende arbeid eller skoledager, og vi jobber mer effektivt enn noen sinne. Prestasjoner, iver etter å lykkes og tidspress driver oss til lange timer stirrende på en PC skjerm.

Hva skjer med kroppen med denne hverdagen?

Fler og fler sliter med plager og er stive i nakken, skuldrene, rygg og hofter. Midt imellom rygg og nakke er skuldrene fanger av muskler, og de trekker seg sakte oppover mot ørene. Med alt sittende i hverdagen blir vi også veldig stive i hofter. Stivheten og muskelsmerter har blitt normalen, og vi ser nesten på det som noe som må være slik, du kjenner kanskje igjen symptomene?

Hvis du gjør noen yoga øvelser hver dag merker du fort bedring og du kan bli kvitt spenning i overkroppen. Det å forlenge nakken kan fjerne kinker og knuter. Ved å lage plass i skulderområdet kan man lette smerten i nakken og skape plass for å puste bedre samt dypere.

På timen Yoga for stiv kropp vil vi arbeide for at starte sirkulasjonen i kroppen, åpne skuldrene, øvre delen av ryggen, åpne hoftene og skape bevegelse for at å slippe på spenninger samt få en sterkere og mer fleksibel kropp. Normalen er det kun du som skaper ved gode vaner, å vi vil hjelpe deg.

Yoga for ryggen

Ryggen er et opplagt sted å starte når det handler om å gjøre noe godt for kroppen. Ryggraden er bindeleddet mellom over- og underkroppen, og i yoga er den sentrum for livsenergi. I denne timen fokuserer vi altså ekstra mye på ryggen, for å gjøre oss smidigere og mykere. Det motvirker stivhet på baksiden av overkroppen som kan gi ryggproblemer.

I yoga filosofi prates det om at vår alderdom sitter i ryggsøylen; har vi en sterk og sunn ryggsøyle, vises dette i andre partier av kroppen. En rak ryggsøyle virker slankende og foryngende. Den åpner opp og gjør det mulig for kroppen å fungere optimalt. Muskler og ledd er mer funksjonsdyktige fordi de, i en rak kropp, sitter akkurat der de skal og har plass til å fungere. Hvis du synker sammen, blir noen muskler for korte og stramme, andre for lange og slappe. Dermed fungerer de dårligere. En god holdning er også et viktig utgangspunkt når det gjelder trening generellt.

Når vi opplever smerte i rygg, handler det ofte om at vi sitter for mye og får for lite mosjon, eller ved feil arbeidsstilling og løfteteknikk. Men mentale faktorer som stress, depresjon, trøtthet og dårlig søvn kan sette seg i ryggraden. Det blir en vond sirkel.

Få ting er så utmattende som det å være sliten i ryggen eller å ha smerter i korsryggen, skuldrene eller nakken. Når man føler seg trøtt helt inntil margen, kan en fast yogarutine gi energien tilbake og gjøre deg mer sterk. Magemusklene spiller en rolle for ryggen og avlaster den, derfor vil det være en del fokus på å styrke magen som en del av timen. Du får altså en sterkere mage som bonus!

Kurset krever ingen forkunnskaper og passer for alle, ny som gammel for yoga. Det vil være en rolig time, med fokus på både styrke og fleksibilitet, pusteøvelser og alltid avspenning til avslutning.

Har du avanserte ryggproblem, vennligst først konferer med din kiropraktor eller fysioterapeut.

Fotograf: Øistein Holm Haagensen

BEDRIFTSYOGA

En fornøyd ansatt er en effektiv ansatt.

Yoga styrker det individuelle mennesket, både mentalt og fysisk. Det er derfor en viktig investering for din bedrift. Yoga på arbeidsplassen gjør også din bedrift til en mer fremtidsrettet og attraktiv arbeidsplass.

Mer og mer forskning blir gjort på området og utallige studier viser til det samme:

Yoga, meditasjon og Mindfullness virker!

Tall fra nasjonale helsemyndigheter har vist at muskel- og skjelettplager samt stressrelaterte lidelser, som søvnproblemer, IBS og konsentrasjonsvansker er blitt store folkehelseproblemer. Mer og mer forskning, samt direkte erfaring fra våre instruktører viser at Yoga tar tak i nettopp disse problemene som det moderne mennesket står ovenfor. Vi blir roligere, mer fokuserte og mer tilfreds med livet, hverdagen og relasjonene våre.

Mindre sykefravær, mer overskudd og styrkede mentale og kreative evner er blant erfaringer bedrifter med yoga erfarer.

Vi ønsker at Yoga-timene passer naturlig inn i arbeidsdagens rytme og flyt. Vi tilbyr mellom 30 og 90 minutters Yoga-timer som er designet for å passe alle nivåer av fysisk form. Vi kan også skreddersy timer som passer den enkelte bedrift, fra rolig og avslappende timer til mer fysisk krevende yoga-timer. Det er ikke nødvendig med erfaring innen Yoga, for å kunne
delta og ha nytte av timene

Vårt partnerskap med bedrifter fokuserer på å styrke bedriftens viktigste ressursmennesker.

Plassbehov:

Vi trenger litt plass for at ha mulighet at praktisere på arbeidsplassen. Har dere tilgang til treningssal, konferanserom hvor møbler kan settes til side, matsal eller lignende? Det er nødvendig med minst 3 kvm pr person, og en fordel er om rommet kan lukkes for å unngå gjennomgang eller forstyrrelser under timen. Deltakerne må ha sin egen yogamatte, men kan også hjelpe til at anbefale hvilen matte eller/og hjelpe at gi en fin pris hos en god yoga leverandør.

Ta kontakt med oss for å finne ut hvilken slags yoga dere ønsker og at lage avtale om bedriftsyoga hos dere!

Hvorfor bedriftsyoga?

  1. Mindre spenninger i nakke, rygg og skuldre
  2. Lavere sykefravær
  3. Høynet konsentrasjon
  4. Færre stressrelaterte plager
  5. Forbedrer beslutningsevne og kreativitet
  6. Økt fokus
  7. Bedre selvtillit
  8. Bedre pust