Kjeve og TMD

NEMUS Asker Sentrum

Kjeveklinikken NEMUS Asker Sentrum

Kiropraktor Martin Herneblad-Due ved NEMUS Asker Sentrum har opprettet en egen kjeveklinikk på samme adresse.

Helt siden kiropraktor Martin var ferdig kiropraktor i 2002 har han jobbet mye med kjeveleddsplager og TMD (TemporoMandibulærLeddsDysfunksjon). I tillegg til utredning og behandling av pasienter, har han holdt flere kurs for tannleger både nasjonalt og lokalt i Asker.

Sammen med kjevesmerter, er hodepine en relevant problemstilling som Martin også er glødende opptatt av. Det førte til at han begynte på en mastergrad i hodepine ved Universitet i København, som er ferdig i 2022. Mastergraden inkluderer blant annet utredning, diagnostisering og behandling av ansiktssmerter, der TMD og kjeveplager har en viktig plass.

KjeveleddsartroseDe vanligste kjeveplagene Martin ser på klinikken er tannsmerter som ikke kommer fra tennene (utelukket av tannlegen), myalgier (muskelsmerter i kjeven), myofascielle plager (muskulære plager med noe mer utbredt smerte), smerter relatert til selve kjeveleddet, artrose, klikking, kjevelås, tinnitus/øresus, svimmelhet fra kjeven og kjevehodepine.

Flere av pasientene som kommer til Martin er henvist fra tannleger, fastleger, ØNH-leger og nevrologer, men du kan også bestille time direkte til Martin og trenger ikke henvisning.

Den første konsultasjonen inkluderer innledende samtale og en grundig sykehistorie for å kartlegge alt om kjeveplagene og annen relevant historikk. Deretter foretas en omfattende undersøkelse. Dersom det er klart hva årsaken(e) til kjeveplagene er, kan man stille diagnosen allerede første gang.

Som primærkontakt kan Martin henvise til tannlege, ØNH-lege, nevrolog, MR eller røntgen og samarbeide med fastlegen for andre utredninger, dersom det skulle være nødvendig.

Behandlingen tilpasses til hvert enkelt tilfelle. Martin kombinerer manuell behandling som tøyninger, massasje, mobilisering, manipulasjon med råd, veiledning og øvelser. Du som pasient er med på å bestemme behandlingsopplegget. Ingen behandling blir gjort uten ditt samtykke.

Ta gjerne kontakt med klinikken på 66905001 for å snakke med Martin på telefonen dersom du har spørsmål. Time kan bestilles på nett eller ved å ringe.

Velkommen!