Bedriftstjenester

NEMUS tilbyr lønnsomme og anerkjente tjenester for å forebygge det som plager flest i en bedrift – muskelskjelettplager.

Tjenestene våre omfatter kartlegging, behandling, forebygging og helsefremmende tjenester. Vi tar i bruk kunnskapsbaserte metoder, og har en grunnleggende innstilling om at «det skal være lønnsomt å investere i de ansattes helse».

Behandling

Vår mest populære tjeneste er behandling. Ved hjelp av faglig oppdaterte teknikker, råd og veiledning, ønsker vi å øke trivsel, forbedre arbeidsevne og forebygge sykefraværet. Bedriften kan velge mellom to løsninger. Enten kan de ansatte komme til den lokale NEMUS-klinikken. Eller så kommer vi til dere.

  1. Klinikkavtale: Har dere avtale med den lokale NEMUS-klinikken, vil dere bli prioritert for akutte timer. Alle klinikkene har kiropraktor og fysioterapeut. Noen har også andre fagretninger. Kiropraktoren har for øvrig status som primærkontakt, og kan henvise til spesialist og bildediagnostikk (røntgen, MR og CT), samt at de har sykmeldingsrettigheter.
  2. Behandling på bedriften: Ute på bedriften har dere fordelen av at de ansatte ikke trenger å bruke tid på å reise til klinikken. Det eneste vi trenger er et rom. Vi tar med oss benk. Her kan dere velge mellom følgende tjenester:

I begge tilfeller vil bedriftens ansatte få rask tilgang til utredning og videre oppfølging, som betyr rask retur til normal arbeidsevne. Forskning viser at tidlig intervensjon kan redusere sykefravær i en bedrift med så mye som 35%.

Kartlegging

For å få mest mulig igjen for bedriftsavtalen, anbefaler vi at man starter med en enkel spørreundersøkelse. På denne måten er det lettere å tilpasse tiltakene til bedriftens mål og behov.

Spørreskjema besvares anonymt på nett og er utviklet for å kartlegge omfang av muskelskjelettplager, om de ansatte har vært borte fra jobben grunnet dette og hva den ansatte tror kan være årsaken til plagene. Kartleggingen inkluderer både mekaniske og psykososiale aspekter, og kan også tilpasses etter bedriftens behov.

Vi tilbyr også arbeidsplassvurdering av fysioterapeut og helsekontroll av kiropraktor. Les mer om våre kartleggingsverktøy her.

Oppfølging

NEMUS har jevnlig dialog med terapeutene som behandler de ansatte, og følger med på at interessene til vår kunde/bedriften blir ivaretatt. Kontaktpersonen i NEMUS, eller terapeuten ute i bedriften, tar direkte kontakt med bedriften når forebyggende prosesser kan gjøres bedre. På denne måten kan vi ta tak i årsaker tidlig, øke arbeidsevne og forebygge sykefravær.

For å skape forutsigbarhet og trygghet for bedriften, følger vi i tillegg opp med møter og tilbakemeldinger minimum en gang i året. Her får dere oppdateringer om helsetilstanden, erfaringer fra året som har gått, og sammen setter vi opp en videre fremdriftsplan.

Hva er deres behov?

Våre kunder har forskjellige behov. Vi kan hjelpe dere med å vurdere hvilke tjenester som passer best for dere.

Ta gjerne kontakt for et uforpliktende møte og pristilbud.

Se nemus.no/klinikker for kontaktinformasjon til din lokale klinikk. For bedrifter med flere avdelinger rundt i Norge, ta gjerne kontakt med NEMUS sentralt på e-post; on.sumen@tsop, eller kontakt Daglig leder; on.sumen@eybellil.org.

Lønnsomme løsninger

Det skal lønne seg å investere i de ansattes helse. NEMUS tilbyr kostnadseffektive løsninger og kan hjelpe din bedrift til å kartleggebehandle og forebygge muskelskjelettplager.

Bedriftshelsetjenesten

NEMUS er ikke en bedriftshelsetjeneste i klassisk forstand, men har høy tverrfaglig kompetanse på det som plager flest i en bedrift – muskelskjelettplager.

Finn årsaken

I NEMUS tilpasser vi løsninger for din bedrift, med sikte på å forebygge sykefravær og sykenærvær. Det kan det være lurt å begynne med en kartlegging.

Forebygging

I NEMUS mener vi pasienter, ansatte, bedrifter og myndigheter er tjent med å endre fokus på hvordan de skal forebygge sykefravær.