Helsegruppen NEMUS

Redcord/terapimaster

IMG_2078_treatSlyngetrening er et behandlings- og treningsredskap med et bredt bruksområde. Redcord er en norsk leverandør av slynger, som blant annet har utviklet behandlingsmetoden Neurac ( neu romuscular ac tivation).

Neurac er en utbredt behandlingsform for en rekke muskel- og skjelettplager, som for eksempel rygg- og nakkeproblemer. Instabiliteten i slyngene har til hensikt å trigge kroppens muskelreflekser for å bedre nevromuskulær kontroll og -aktivering. Nevromuskulær kontroll og -aktivering er ofte redusert i etterkant av skader/smerter, og å gjenopprette denne er derfor en sentral del av en opptreningsprosess. Slynger er også et mye brukt redskap i funksjonell trening av muskulatur for å forebygge skader, komme i generell form, bedre idrettsprestasjon m.m.

Hos NEMUS er slyngetrening et viktig verktøy i opptrening og forebygging av en rekke plager i muskel- og skjelettsystemet. Vi har også kompetanse i bruk av slynger for generell og skadeforebyggende trening. Både Neurac-metoden og andre slyngetreningsprinsipper blir brukt i vår praksis.

En treningsmetode hvor man benytter slynger for å drive funksjonell muskeltrening. I øvelsene trenes styrke, muskulær utholdenhet, balanse, kjerne og støttemuskulatur samtidig.

Kjernen i konseptet er trening i ustabile slynger med kroppen som vekt. Det er behandlende, skadeforebyggende og prestasjonsfremmende. Brukerne er privatpersoner, behandlere, idrettsutøvere og andre som vil fjerne smerte og øke prestasjoner i idrett eller dagligliv.

JoomShaper

Ved å bruke vår nettside, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. For å finne ut mer om informasjonskapslene vi bruker, se vår personvernerklæring.