Helsegruppen NEMUS

nov20

Kai Kjartan Høgberg

Kai Kjartan Høgberg
KMI-terapeut og Massasjeterapeut (NMF)

KMI-Terapeut
Movement Practitioner
Anatomy Trains Associate Teacher
 

Spesielle intresseområder

 • Kropssholdning (skjevheter og asymmetri, økt krumning/svai, f. eks. Skoliose, krum nakke og foroverlente skuldre)
 • Bevegelsesmønstre (f. eks. usymmetrisk bruk av skuldre, hofter og bekken)
 • Frigjøring av komplekse posturale og bevegelsesmønster
 • Kroniske/tilbakevendende smertetilstander
 • Gang- og bevegelsesanalyse
 • Bekkenplager (før- og etter graviditet)
 • Skader etter ulykker (f. eks. knusningsskader med arrdannelser etter sår og operasjonsarr eller der armer og ben har vært immobile i lengre perioder)
 • Idrettsutøvere (maksimalisering av kroppens yteevne ved dyptgående og målrettet jobbing med aktuelle muskulære og bindevevs strukturer)

 

Annet

 • Brennende interesse for bevegelse, i all sin mangfoldighet.
 • Potensialøkning innen idrett, jobb, yoga, musikk, ved å bevisstgjøre kroppsbruk rundt instrumentet/øvesituasjoner, dans og selvutvikling ved å se innover i kroppen for bedre koordinajson og oppmerksomhet.
 • Pust: frigjøring av spenninger, tranghet og stramhet i brystkasse, brystrygg, nakke og mellomgulv. Perfekt for alt fra idretssutøvere til pasienter med astma og KOLS. 
 • Hjelpelærer i Anatomy Trains og Fascial Release For Structural Balance kurs både nasjonalt og internasjonalt (http://anatomytrains.co.uk/?page_id=3373).

Kai Kjartan jobber på NEMUS Bryn 2 uker i måneden. 

De andre to ukene i måneden driver han sin egen klinikk på 5. året på Bornholm i Danmark. 

 

Myofascial Release

Myofascial Release er en trygg og effektiv behandlingsteknikk med mål om å lindre smerte, gjenopprette bevegelse og symmetri i kroppen.

Myofascial Release teknikken fokuserer på kroppens bindevev. Bindevev har andre egenskaper enn muskulatur, og teknikkene vil derfor oppleves som annerledes enn ved klassisk massasje eller fysioterapi. Trykket som brukes under behandlingen oppleves gjerne som mykere og tregere, men selv om man kan bli litt støl og øm etter behandlingene, vil man som oftest også føle en annen «frihetsfølelse» og smidighet enn etter klassisk massasje.

Skader, betennelse, overbelastning, inaktivitet og kirurgi kan skape myofascielle restriksjoner og sammenvoksninger som ikke kunne sees på f. eks røntgen og MR.

Myofascial Release behandling inkluderer også egenøvelser og trening mellom behandlingene. Disse fokuserer blant annet på bevegelsesmønstre, styrke, fleksibilitet og bevissthet rundt kroppsholdning.

 

Myofascial Release brukes ved en rekke tilstander:

Ryggplager, hofteplager, nakkeplager, skuldre, bekken, hodepine, fotproblemer, fibromyalgi (lindrende), balanseproblemer for å nevne noen.

Den typiske pasienten som har best utbytte av denne typen behandling er mennesker med langvarige smertetilstander og betennelser som har prøvd mye annen behandling før.

Men også aktive idrettsutøvere/mosjonister har ofte merkbar effekt på prestasjonsnivå på trening og i konkurranse.

 

Selve behandlingen:

Myofascial Release behandling utføres direkte på huden uten oljer, kremer eller maskiner. Kombinert med riktig mengde press og drag i vev, hinner og muskulatur, jobbes det for å frigjøre restriksjoner som påvirker kroppen negativt.

 

JoomShaper

Ved å bruke vår nettside, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. For å finne ut mer om informasjonskapslene vi bruker, se vår personvernerklæring.