Helsegruppen NEMUS

Skuldermyalgi

Skuldermyalgi

Skuldermyalgi er verk eller smerter fra muskulatur rundt skulder og nakke.

Årsak:
Skuldermyalgi skyldes ofte en overanstrengelse av muskulaturen, eller at man har gjort uvante bevegelser. Andre årsaker kan være betennelsestilstander, smerte som følge av irritasjoner i nervevev, infeksjoner i kroppen og smerter som følge av medikamentbruk. Myalgier kan også komme som resultat av forstyrret metabolisme eller av psykiske og psykosomatiske forhold. Skuldermyalgier sees ofte som en følge av de fleste kroniske/langvarige smertetilstander i skulderen, som f.eks skuldertendinopati eller impingement.

Symptomer:
Skuldermyalgier kjennetegnes av smerter og stivhet i muskulaturen rundt skulderen, og kan kjennes både når man er i ro, og når man aktivt bruker skulderen.

Vurdering:
I NEMUS har de ulike behandlerne god kompetanse på diagnostisering og behandling av skuldermyalgier og det finnes ulike tiltak for behandling av dette.

Behandling:
Ved behandling av skuldermyalgier trengs en vurdering/behandling av bevegelighet i nakke og brystrygg, videre kan øvelsesbehandling, triggerpunktbehandling og massasje ha god effekt. I tillegg brukes laserbehandling, kinesiotape, akupunktur/nålebehandling og instrumentassistert bløtvevsbehandling.

Hva kan du gjøre selv?
Skuldermyalgi er ikke farlig, men kan være smertefullt. Det viktigste for muskulaturen ved myalgier er å opprettholde god sirkulasjon, dvs at du bruker muskulaturen, men med lav belastning innenfor smertegrensen. Enkle sirkulasjonsøvelser som å rulle på skuldrene kan virke lindrende. Noen synes også at varme omslag gir avspenning.

Forebygging:

  • Hold deg i aktivitet som er både lystbetont og variert.
  • Ha fokus på en god holdning
  • Varier arbeidsstillingen, og gjør gjerne sirkulasjonsøvelser på kontoret.

Hvor kan jeg få hjelp?
Alle klinikkene i NEMUS tilbyr utredning, behandling og forebygging av denne diagnosen.

Du finner oss i Harstad, Trondheim, Bergen, Stord, Stavanger, Mandal, Kristiansand, Arendal, Tønsberg, Nøtterøy, Horten, Kongsberg, Asker, Nesbru, Oslo, Kløfta, Nittedal, Lørenskog, Lillestrøm, Kongsvinger, Moss, Sarpsborg, Fredrikstad og Halden. Gå gjerne inn på timebestilling på nett, eller se oversikt over klinikker dersom du ønsker å finne telefonnummer.

Velkommen til oss!

Bestill time

JoomShaper

Ved å bruke vår nettside, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. For å finne ut mer om informasjonskapslene vi bruker, se vår personvernerklæring.