CCMI – Hjernerystelse

Publisert: 5. september 2022
hjernerystelse CCMI logo

NEMUS Bekkestua er stolte av å være en del av Complete Concussion Management Inc. (CCMI) sitt partnerskapsprogram – et nettverk av klinikker rundt om i verden som tilbyr evidensbasert hjernerystelsebehandling.

Fra førstegangstesting før sesongen til behandling og rehabilitering av hjernerystelse, som autorisert CCMI-klinikk, samarbeider vi med fastleger for å håndtere hjernerystelse og hjelpe pasienter og idrettsutøvere trygt tilbake til skole, jobb, lek og idrett.

Hva er hjernerystelse?

En hjernerystelse er en hjerneskade forårsaket av akselerasjon eller retardasjon av hjernen i skallen etter et betydelig støt i hodet, eller andre steder på kroppen. Støtet skaper en biokjemisk ubalanse i hjernecellene, noe som resulterer i redusert blodstrøm og midlertidig energiunderskudd i hjernen. Symptomer kan inkludere bevissthetstap, hodepine, trykk i hodet, nakkesmerter, kvalme eller oppkast, svimmelhet eller balanseproblemer, blant andre.

For ytterligere forståelse av hva hjernerystelse er, se denne videoen for en grundig demonstrasjon fra Dr. Cameron Marshall (på engelsk)

 

Behandling:

I forbindelse med CCMI tilbyr vi behandling og treningsforløp, inkludert:

  • Anstrengelsestesting med tredemølle for test av retur til idrett og trening (for de med vedvarende symptomer).
  • Rehabilitering av vestibulær, oculomotorisk og cervikal kolumna.
  • Balanse, reaksjonstid, visuell prosessering og nevrokognitiv testing (før-sesong testing og/eller post-skade/returnering til idrett testing).
  • Utdanningsressurser for pasienter, trenere, foreldre og helsepersonell.

I den akutte fasen etter en skade anbefales det en periode med relativ symptombegrenset fysisk og kognitiv hvile. Forskning antyder 24 til 48 timer, men dette kan variere fra tilfelle til tilfelle. Etter en kort hvileperiode anbefaler den internasjonale konsensuserklæringen om hjernerystelse i idrett (2016) en gradvis veiledet økning i mental og fysisk aktivitet av autorisert helsepersonell som er opplært i hjernerystelsehåndtering.