Nå kan du studere kiropraktikk i Norge!

Publisert: 11. juni 2024
studer kiropraktikk i norge

Nå kan du studere kiropraktikk i Norge

Studiet er lagt opp etter en kombinert modell på 3 + 2,5 år + turnus. Bachelorgraden i Biomedisin tas ved Kristiania i Oslo, og mastergraden gjennomføres ved medisinsk fakultet ved SDU i Odense, Danmark. Per i dag vil SDU kunne ta imot inntil 15 studenter som tas opp på basis av karakterer fra Bc i Biomedisin og motivasjonsbrev. Etter masterforløpet komplementeres utdannelsen, som tidligere, med ett års turnustjeneste i Norge.

Norsk Kiropraktorforening har jobbet intenst i mer enn 25 år for å få etablert en kiropraktorutdanning i Norge. Når dette nå skjer i samarbeid med SDU, som er regnet for å være verdensledende innenfor utdanning og forskning på muskel- og skjeletthelse, er det intet mindre enn en drøm som har gått i oppfyllelse.

– Dette er i sannheten en gledens dag for oss. Etter mer enn 25 års jobbing med å få etablert en kiropraktorutdanning i Norge, kan vi nå si at kiropraktorene har fått et akademisk hjem. Først og fremst er det godt nytt for de med muskelskjelettplager. En akademisk institusjon vil stå i front for utvikling og kvalitetssikring av muskelskjeletthelsen og kiropraktorfaget i Norge. Dette er veldig gode nyheter for både profesjonen og for pasientene våre, sier styreleder i Norsk Kiropraktorforening Anne Marie Selboskar Selven

En kiropraktorutdanning i verdensklasse

I alle de årene norske politikere har arbeidet med å legge til rette for å etablere en norsk kiropraktorutdanning, har de sett til den danske modellen med det som mål å lage noe tilsvarende.

I Danmark har den 5-årige profesjonsutdanningen i kiropraktikk ved Syddansk Universitet (SDU) eksistert siden 1995. Denne er regnet for å være den aller beste muskelskjelettfaglige utdannelsen i verden. Fagmiljøet på SDU regnes for å være verdensledende og kiropraktoren har en særstilling i det danske helsevesenet.

– Samarbeidet mellom Kristiania og Syddansk Universitet (SDU) gjør denne utdanningen helt unik. Dette vil gi en kiropraktorutdanning i verdensklasse som er tilpasset det norske helsevesenet. Samhandling med det øvrige helsevesenet vil bli lettere, og det vil styrke kiropraktorenes stilling, anseelse og renommé, avslutter Selven.

 

Gledens dag!

NKF inviterte medlemmene til en ekstraordinær nyhetssending over Teams kl 12:00 fredag formiddag. Aldri har før så mange koblet seg på i lunsjen for å få med seg foreningens nyheter.
Fikk du ikke deltatt live kan du klikke på bildet og se sendingen i opptak.

7. juni 2024 skriver seg inn i historien som en gledens dag for kiropraktorprofesjonen i Norge.

Gratulerer med dagen alle sammen!

Lenke til høyskolen Kristiania

Lenke til Syddansk Universitet