Rutiner på klinikken

Vi i NEMUS forholder oss til rådene fra Folkehelseinstituttet og oppfordrer pasienter med influensasymptomer om å holde seg hjemme. Ta kontakt med klinikken for avbestilling av time dersom du har blitt syk. 

På klinikken ber vi alle pasienter om å vaske hender før de kommer inn til time, våre behandlere opprettholder god håndhygiene og vi er spesielt nøye med renhold av behandlingsrom, resepsjon og venterom. Ellers oppfordrer vi til å følge rådene fra Folkehelseinstituttet:

 

Personer som har vært i områder med vedvarende spredning:

Friske personer som de siste 14 dagene har oppholdt seg i et område med vedvarende spredning bør følge med på tegn til luftveisinfeksjon (feber, hoste og andre luftveissymptomer) i 14 dager etter oppholdet og ta kontakt med helsetjenesten (per telefon) ved symptomer. Dersom de ikke har vært i nærkontakt med personer som er bekreftet syk med koronaviruset og ikke har symptomer på luftveisinfeksjon, kan de omgås andre som normalt. God hånd- og hostehygiene er et generelt smittevernråd. Friske personer som de siste 14 dagene har hatt kontakt med en person som er bekreftet syk med viruset bør ta kontakt med helsetjenesten og vil følges opp der.

Vi anbefaler at personer som har vært i områder med vedvarende spredning i de siste 14 dagene, ikke besøker helseinstitusjoner dersom det ikke er helt nødvendig.