Marit Vegum Reitan

Ortopediingeniør
Publisert: 27. februar 2019

Marit tok sin utdannelse ved Jønkøping University i Sverige. Hun var ferdig utdannet våren 2020. Siden dette har hun hatt to års turnustjeneste i Kristiansand, og har siden september 2022 jobbet hos ortopediteknikk avd. Lillestrøm.

Som ortopediingeniør tar man mål og tilpasser proteser, ortoser, fotsenger og sko.  En ortose, eller skinne, kan korrigere og rette opp en feilstilling, hindre feilbelastninger og kompensere for tapt muskelkraft og funksjon i hender, føtter, rygg og nakke. Fotsenger, spesialsko og ortopedisk sydde sko defineres som ortoser. En protese erstatter en tapt legemsdel. Vi jobber mest med benamputerte og lager proteser til alle aktivitetskategorier. 

NAV gir støtte til nødvendige ortopediske hjelpemidler. For at du skal få støtte, må du ha en varig (mer enn to-tre år) nedsatt funksjonsevne i det vi kaller bevegelsesorganet, og hjelpemiddelet må hjelpe på det aktuelle problemet. Kravet for å få innvilget et ortopedisk hjelpemiddel er i utgangspunktet at du har en varig og vesentlig skade eller lyte som fører til nedsatt funksjonsevne. Dette dokumenteres av en legespesialist, som sender søknad til NAV Arbeid og ytelser. Nav vil så vurdere om stønadskravet er innenfor det gjeldende regelverket. Deretter tar en ortopediingeniør mål og tilpasser hjelpemiddel.

Du kan lese mer om hjelpemidler og våre tjenester på Ortopediteknikk.

Marit jobber ved klinikken mandager. Bestill time hos Marit ved å ringe 23035600. 

epost: on.kkinketidepotro@natier.tiram