Har du kommet igang med løpesesongen?

Våren er her og løpesesongen er godt i gang. Mange velger andre måter enn løping for og trene utholdenhet gjennom vinteren, og da må du restarte «løpemuskulaturen» når løpesesongen kommer i gang igjen. Du bruker andre muskelgrupper når du løper, og disse musklene er ikke klar for lengre løpeturer på asfalt selv om kondisjonen er vedlikeholdt. Du blir ivrig, og for noen kan det medføre at man får skader.

I denne perioden er det ekstra viktig med gode løpesko, fordi man er mer utsatt for skader enn ellers. Bruker du slitte joggesko er det kanskje på tide og investere i ett par nye slik at man er bedre rustet for løpesesongen. Nye sko i seg selv er en god motivasjonsfaktor for treningen. Et annet tips kan være å få individuelt tilpassede såler, som vil gi en naturlig støtte til foten. Målet med en tilpasset såle er å gi hele foten en god støtte og fordele trykket jevnere på hele foten. Brage Buvarp og Christine Nystuen på NEMUS Kongsvinger kan tilpasse såler, slik at de passer foten din. Formthotics såler (GaitTec) består av en medium hard base og et bløtere lag på oversiden for demping og komfort. Disse er ideelle til løpesko, og pasienter som driver med sport der det blir mye støt gjennom foten. Sålene kan også være aktuelle for personer med mye gange på jobb eller for de som står hele dagen. Dette er en termoplastisk ortopedisk innleggssåle som varmes opp og tilpasses individuelt til hver enkelt fot.

Går du lenge med sko som ikke er tilpasset dine behov og føtter, kan det ha varige konsekvenser. De fleste sko som selges i dag masseproduseres og vil derfor ikke passe optimalt og gi god nok støtte til alle slags føtter. Skal du kanskje løpe Sentrumsgateløpet på Kongsvinger 15. juni? Har du en skade eller problem som hindrer deg i å løpe like fort eller lenge som du ønsker? Er du sikker på at du har riktige joggesko eller såler tilpasset foten din?

Vi på NEMUS Kongsvinger kan hjelpe deg med å kartlegge problemet, slik at du kan bli kvitt den skaden du har eller forebygge at det kommer tilbake. Kanskje kan tilpassede såler være en fordel, for å forebygge at du ikke får noen skader? Eller kanskje det vil hjelpe til så du blir kvitt de plagene du allerede har? Ta kontakt med NEMUS Kongsvinger på tlf.: 62 81 29 50, eller book en time på nett til en av våre terapeuter som tilpasser såler, Brage Buvarp og Christine Nystuen. Ved anbefaling fra terapeutene om at du kan ha nytte av en tilpasset såle eller nye joggesko, får du også 10 % på kjøp av joggesko på Nye Sporten Kongsvinger.