Massasje som terapi eller velvære?

Foto: Studio LK fotograf Lin Kværnhaug Moland

Ja takk, begge deler sier muskelterapeut Helene hos NEMUS Nittedal som tilpasser massasjen etter dine ønsker og behov.

Hvis du ønsker massasje for avspenning eller velvære, kombineres overfladiske og dyptvirkende teknikker. Massasjen oppleves behagelig og stimulerer velværesenteret i hjernen, samtidig som den kan dempe stress.

Hvis målet er å behandle muskelplager, arbeides det mer spesifikt med problemområdene og dypere i vevet. Vi opplever ømhet eller sårhet i et område fordi muskelspenninger begrenser blodsirkulasjonen og cellenes næringsopptak, samtidig som avfallsstoffer hoper seg opp. Ved massasje slipper spenningene gradvis taket, funksjonen normaliseres og ubehaget avtar etter hvert som blodsirkulasjonen kommer i gang igjen. Massasjen oppleves ikke fullt så behagelig, likevel skal den holde seg innenfor «godt-vondt». Behandlingen kan gi ømhet noe tid etterpå.

Første besøk brukes til å kartlegge helsesituasjonen din for å tilpasse behandlingen. Dette kan omfatte test av musklenes funksjon og bevegelighet. Behandling av muskelplager kan innebære tøyeteknikker og aktiveringsteknikker – du kan derfor oppleve at du beveger deg en del. Du vil ligge på magen, på ryggen eller på siden på benken. Teppe brukes for å dekke til de delene som ikke behandles. Pute eller pølle brukes til støtte eller avlastning under behandlingen.

Helene er godkjent Massør MNMF og ferdig utdannet massasjeterapeut våren 2020. Hun jobber på klinikken mandag, onsdag og fredag. Onsdag har Helene kveldsåpent.