Bak stengte dører

Vi har nå lagt noen uvirkelige uker bak oss. Med bakgrunn i Covid-19-utbruddet ble klinikken pålagt av Helsedirektoratet å stenge for fysiske konsultasjoner den 15. mars, og vi har holdt dørene lukket siden. Stengingen har imidlertid gitt rom for andre oppgaver som vil bidra til at du som pasient vil få en enda bedre opplevelse hos oss fremover. Her gir vi deg en liten oppdatering på hva som har skjedd på Nemus Ullevål Stadion de seneste ukene.

Venterom i ny drakt

Allerede før virusutbruddet var vi godt i gang med å friske opp klinikken. Både pauserommet vårt og noen av behandlingsrommene fikk et par etterlengtede strøk med maling. Tiden uten pasientbehandling har gitt oss en ypperlig anledning til å fortsette oppussingsarbeidet og vi har de seneste ukene gitt venterommet et nytt og mer moderne uttrykk som vi håper dere vil like.

Gode erfaringer med videokonsultasjon

I forbindelse med stengingen har vi fått mange spørsmål fra pasienter om hvordan de skal forholde seg til plagene sine nå som behandlingstilbudet er innstilt. Vi har måttet tenke nytt og Nemus-administrasjonen har gjort en kjempejobb med å få på plass videokonsultasjon. I løpet av de siste ukene har dette vært et svært nyttig verktøy som har gjort at vi kan opprettholde pasientkontakten på tross av stengte dører. Etter en innkjøringsperiode synes vi nå at løsningen fungerer godt samtidig som vi har fått gode tilbakemeldinger fra pasientene våre. Kjærkomment var det også at myndighetene åpnet opp for refusjonstakst for denne tjenesten, noe som tidligere kun var forbeholdt utvalgte helsepersonellgrupper. Vi kan med glede si at Nemus Ullevål stadion vil fortsette å tilby videokonsultasjon fremover, også etter Covid-19-situasjonen er forbi.

Hjemmetrening og markatips

Fysisk aktivitet, turer i naturen og dagslys virker positivt inn på fysisk og psykisk helse og på søvn. Kanskje er det spesielt viktig nå i ”disse corona-tider” å skape gode vaner for en aktiv hverdag.

Det gleder oss å høre at flere av våre pasienter har tatt i bruk Nemus-kjedens hjemmetrening som vi lanserte 1. april. Først og fremst er dette ment som et tilbud for dem i karantene, men tilbakemeldingene tilsier at flere har benyttet seg av tilbudet. I tillegg har det vært en fornøyelse å kunne få dele vår kunnskap om turer i nærmarka, på ”skjulte” stier med redusert smittefare der man stort sett får gå alene.

Gjennomgang av faglige og administrative rutiner

Tilslutt vil vi nevne at vi har brukt mye tid de siste ukene til å gjennomgå faglige og administrative rutiner på klinikken, slik at du som pasient skal få et enda bedre tilbud hos oss i tiden fremover. Blant annet har vi oppdatert våre styringsdokumenter for personvern og informasjonssikkerhet, gått igjennom rutiner for journalføring og kommunikasjon med annet helsepersonell og oppdatert oss på relevante faglige retningslinjer.

Etter all sannsynlighet vil vi kunne åpne dørene til klinikken mandag 20. april. Det er i disse dager sendt ut en bransjestandard for smittevern på høring som ventes klar i slutten av uken. Standarden fordrer at vi må gjøre en del tilpasninger i vårt daglige virke, og vi vil komme med en oppdatering på dette så snart vi vet noe mer.

Har du spørsmål til klinikken anbefaler vi at du enten sender oss en e-post på on.sumen@laavellu eller ringer på klinikkens hovednummer: 22 95 08 90

Vi ses snart!