LHL-klinikken og NEMUS i Tønsberg etablerer tilbud til overvektige

Spesialist i indremedisin Erling Heimtun ved LHL-klinikken Tønsberg og klinisk ernæringsfysiolog Stine-Lise Johansen ved Nemus Tønsberg etablerer nytt behandlingstilbud til pasienter med overvekt.

Overvekt er et økende helseproblem som omfatter alle aldersgrupper i alle samfunnslag.

Det er kjent at overvekt øker risikoen for livstilsrelaterte sykdommer som høyt blodtrykk, diabetes og hjerte-karsykdom. Overvekt har også negativ innvirkning på fysisk form såvel som psykisk helse.

 

Bred kompetanse rundt overvekt

Lege Erling Heimtun og klinisk ernæringsfysiolog Stine-Lise Johansen har bred erfaring med utredning og oppfølgning av pasienter som sliter med overvekt og ønsker å etablere et privat helsetilbud til denne pasientgruppen.

Vi ønsker å tilby utredning og oppfølgning av pasienter som opplever at vekten er et problem og som enten har utviklet vektrelaterte sykdommer eller som er bekymret for å utvikle slike.

Det finnes utallige slankemetoder og diettprogram på markedet. Disse er ofte vanskelige å følge over tid og bidrar derfor ikke til vektreduksjon på lang sikt. Vi mener at et ordinært kosthold med fornuftige valg av matvarer og regelmessige måltider er den mest hensiktsmessige måten for å få til vektnedgang.

Vårt primære fokus er å bevisstgjøre pasienten på hvilke mekanismer som påvirker valg av matvarer og spisevaner og at dette i sin tur kan endre den enkeltes kostholds- og måltidsutiner. Slike endringer kan legge grunnlaget for varig vektreduksjon.

Som pasient hos oss får du et legebesøk som består av:

  • En kartleggingssamtale.
  • En klinisk undersøkelse som inkluderer måling av høyde og vekt.
  • Blodprøver og urinprøve.

Legebesøket vil gi oss viktig informasjon om din helsetilstand og vil være verdifull i den videre oppfølgningen.

Du vil så ha et besøk hos klinisk ernæringsfysiolog som består av:

  • En  gjennomgang av ditt kosthold og spisevaner.
  • Sammen ser dere på små endringer som kan gjøres for å hjelpe deg med å nå ditt mål om vektreduksjon.
  • Du vil også få utdelt en kostplan tilpasset dine mål, samt nyttige tips i en vektreduksjonsfase.

 

Regelmessig oppfølging er viktig

I en vektreduksjonsfase er regelmessig oppfølgning viktig slik at fokus på gjennomførte endringer opprettholdes. Oppfølgningen kan foregå individuelt eller i gruppe. Målet med gruppeundervisningen er at du skal møte andre i samme situasjon som deg, og at dere da kan dele erfaringer, samt motivere hverandre i prosessen. Her vil vi også ha en grundig gjennomgang av hva som ligger til grunn for de ulike kostrådene og sammen lager vi noen strategier som kan være til stor nytte i ulike situasjoner i hverdagen.

Vi samarbeider også med fysioterapeut Martin Bruun ved Nemus som har lang erfaring som både behandler og personlig trener. Han kan bistå dersom du ønsker hjelp med å komme i gang med fysisk aktivitet tilpasset dine behov og forutsetninger.

X0A6462

Vi forstår at alle er forskjellige med ulik bakgrunn og ulike behov og vi legger derfor vekt på å tilpasse oppfølgningen til den enkeltes forutsetninger og behov.

I disse koronatider opplever alle begrensninger hverdagen. Vi tar alle smitteverntiltak på alvor og følger til enhver tid, både for individuell og for gruppebasert oppfølgning, gjeldene regler for å unngå smitte av Covid-19.

Har du spørsmål om prosjektet? Ta kontakt med oss på on.sumen@ofni. Vi tar gjerne en uforpliktende prat for å utrede om dette kan passe for deg.