Helsegruppen NEMUS

Lymfedrenasje

Lymfesystemet supplerer blodsirkulasjonen, sørger for at overflødig væske ikke hoper seg opp, fanger opp større partikler som ikke kommer seg tilbake til blodet og spiller en sentral rolle i infeksjonsforsvaret.

Lymfesystemet i kroppen vår ivaretar mange viktige funksjoner og er en viktig del av immunforsvaret vårt. Lymfesystemet regulerer blant annet væskebalansen og frakter de hvite blodlegemene rundt om i kroppen. De hvite blodlegemene er helt avgjørende for immunforsvaret ettersom de bekjemper virus og bakterier som har kommet seg forbi det ytre immunforsvaret, nemlig slimhinnene og huden. Lymfesystemet er også en viktig faktor når kroppen skal utskille avfallsstoffer, for når kroppen er” forurenset” kan sirkulasjonen fungere dårlig. Det kan vise seg som smerter i muskulaturen, hovne ankler, kalde føtter og hender, spenninger i hode/nakke, leggkramper, samt en generell stivhet i kroppen.

Hvem kan få behandlingen

De fleste kan få lymfedrenasje, og før behandlingen fyller man ut et helseskjema som gir terapeuten muligheten til å vurdere om du har noen hindringer eller alvorlige sykdomstilstander som gjør at du ikke kan gjennomføre behandlingen.

Lymfedrenasje tar ca. 1 time, og en oppfølging med 5-7 behandlinger anbefales (helst 2 behandlinger pr. uke).

Lymfedrenasje virker forebyggende, men har også vist seg effektiv ved behandling av blant annet: fibromyalgi (fibrositt), høyt blodtrykk, hovne/urolige ben, fordøyelsesproblemer, nakkesleng, reumatiske lidelser, ryggproblemer, migrene/hodepine, uren hud, ødemer (væskeansamlinger), cellulitter, overvekt, smerter i nakke og skuldre, overvekt og dårlig blodsirkulasjon.

Lymfedrenasje er også bra for de som har nedsatt immunforsvar og er plaget med gjentatte infeksjoner.

Preges du av stress i hverdagen, har du lavt energinivå eller har du rett og slett bare en altfor stillesittende livsstil kan dette være en behandlingsmetode som passer for deg.

Behandlingen er smertefri.

JoomShaper