Helsegruppen NEMUS

Svimmelhetsutredning

Her kan du lese mer om noen av de vanligste årsaker til svimmelhet.

Svimmelhet er en følelse av at omgivelsene går rundt eller gynger – eller at du selv er i ubalanse.  Det skyldes ofte at signalene vi mottar fra syn og balanseorganet ikke stemmer overens eller er uvante.

Svimmelhet er lettest å diagnostisere og behandle dersom du søker hjelp tidlig. Etter en tid kan svimmelheten virke selvforsterkende, og symptomene er mer sammensatte og vanskeligere å finne ut av. Behandlingen blir også mer utfordrende og langvarig. Tidlig avklaring av symptomer og diagnose vil gi raskere bedring da dukan  komme i gang med den behandlingen som kan hjelpe deg til å bli bedre.

På NEMUS Lillestrøm har kiropraktor Espen Johannessen og Lovisa Klingenberg  videreutdanning innenfor utredning og diagnostisering av svimmelhet, og vil kunne gjøre en grundig undersøkelse ved akutte og langvarige svimmelhetsplager. De samarbeider også tett med fastleger, balansefysioterapeuter og øre-nese-hals leger i området.

Link: Svimmelhetsutredning.no

En svimmelhetsutredning består av en grundig gjennomgang av dine symptomer slik du opplever dem,  og i tillegg  flere forskjellige undersøkelser innenfor nervesystemet og balansesystemet. Noen ganger kan bruk av spesialutstyr som f.eks videobriller være nødvendig for å stille diagnose. Dette fordi undersøkelse av øyebevegelsene kan være særlig viktig for å avdekke sykdommer i det indre øret og i balanseorganet.

Ved behov vil pasienten henvises videre til ytterligere diagnostisk undersøkelse som MR, eller til øre-nese-hals spesialist. Ved langvarig svimmelhet kan det være behov for opptrening av balanseorganet, såkalt vestibular rehabilitering. Da vil pasienten få forskjellige hjemmeøvelser som utfordrer øyebevegelsene, nakkebevegelser, balanse og koordinasjon samtidig for å trene opp igjen samspillet mellom disse sansene. 

 
 
JoomShaper

Ved å bruke vår nettside, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. For å finne ut mer om informasjonskapslene vi bruker, se vår personvernerklæring.