Helsegruppen NEMUS

Vi kan hjelpe deg med utredning og behandling av ryggsmerter, prolaps og isjias

Vi kan hjelpe deg med utredning og behandling av ryggsmerter, prolaps og isjias

I helgen hadde Norsk Kiropraktorforening vinterkurs med tittelen «Standardisert prolapsforløp og utvidet korsryggundersøkelse». Kiropraktorene i NEMUS var godt representert.

Kurset hadde foredragsholdere og forskere fra inn- og utland. Mest sentralt i kurset var diagnostikk og behandling av prolaps. Vi ble presentert et standardisert prolapsforløp som tar i bruk det siste innen forskningen. Her er et utdrag fra www.prolapspakke.no:

Skiveprolaps i korsryggen behøver sjelden å opereres
Vondt i ryggen med smerteutstråling benet kan skyldes skiveprolaps. Om dette skulle oppstå er det en fordel at du undersøkes raskt og grundig, slik at en riktig diagnose stilles. Når riktig diagnose stilles, vil din kiropraktor utforme en plan for hensiktsmessig oppfølging.

Med råd og veiledning underveis, vil de fleste med skiveprolaps slippe operasjon (95%). Operasjon av skiveprolaps kan vurderes ved mangel på fremgang 6-12 uker etter at de første symptomene oppstod.

Standardisert Prolapsforløp består av 4 fastlagte konsultasjoner til undersøkelse, rådgivning og behandling i løpet av 8 uker. Etter den første konsultasjonen, gis de påfølgende konsultasjonene i henholdsvis uke 2, 4 og 8.

I løpet av de 8 ukene kan det være aktuelt med ekstra konsultasjoner, hvis det er behov for mer aktiv behandling eller monitorering. 

Et samarbeid med din fastlege kan også være viktig, for eksempel ved behov for betennelsesdempende eller smertestillende medisiner. Vi har en god dialog med legene i våre områder.

Grundig utredning og behandling
En prolaps med og uten isjias (smerter i beinet) kan som regel diagnostiseres svært spesifikt kun ved hjelp av sykehistorie og en grundig undersøkelse. I noen tilfeller er det likevel nødvendig å ta et MR for å se nærmere på strukturene i ryggen. Som primærkontakt kan kiropraktoren  henvise til dette. 

Vi setter av god tid til deg slik at du får den informasjonen og behandling du trenger, og kommer deg raskest mulig tilbake i normal aktivitet.

Mange tenker på kiropraktor som en som kun «knekker» eller justerer. Noe av det mest sentrale i vår konsultasjon er derimot diagnostikk. Med riktigst mulig diagnose, kan vi tilpasse tiltakene til ditt problem. Dette gjelder ikke bare prolaps, men alle diagnoser.

Kommunikasjon, råd og veiledning er den viktigste delen av behandlingen. I mange tilfeller holder dette. I andre tilfeller kan manuell behandling bidra til økt funksjon og reduserte smerter, slik at du kan bevege deg lettere. 

Alle klinikkene i NEMUS har kiropraktorer som kan diagnostisere, behandle og forebygge prolaps og isjias. Ta kontakt om du vil ha hjelp:-)

Klikk her for oversikt over klinikker.

Klikk her for timebestilling på nett

JoomShaper