Helsegruppen NEMUS

Graston behandling

manipulasjon

Også kalt Instrument assistert bløtvevsmobilisering (IABM).

Flere kiropraktorer ved NEMUS Hinna Tverrfaglig helse benytter seg av denne behandlingsteknikken.

Instrumentene som blir anvendt er som regel laget av stål, og er utformet slik at de kan brukes til forskjellige konturer av kroppen.

Kiropraktoren bruker denne teknikken til å behandle langvarige smerter i muskler, bindevev, arrvev, sener og senefester. Eksempler på diagnoser som delvis kan behandles med Graston teknikken (IABM) er muskelstrekker, tendinopatier (senebetennelser), og for eksempel akilles smerter og musesyke. Vi sier «delvis behandles» siden denne behandlingen vil fungere som et ledd i et behandlingsopplegg som normalt innebærer flere andre teknikker og tilrettelagte strekk øvelser og treningsøvelser.

Grastonteknikken fungerer ved å bryte ned kollagenpåleiringer (bindevevet) i muskelsenene. Dette fører til at musklene og området rundt får bedre elastisitet som tilrettelegger for at den naturlige helingsprosessen i kroppen kan gå fortere.  Ved å forbedre funksjonsnivåene i bindevev og musklene vil man i tillegg kunne oppnå en symptomlindring. Typiske bivirkninger av Graston-behandling er rødhet og ømhet i den behandlede muskulaturen. Dette er naturligvis ikke farlig, men vi anbefaler å ise ned muskulatur i etterkant.

På NEMUS Hinna Tverrfaglig helse har kiropraktoren også anledning til å vurdere muskler og senevev ved bruk av diagnostisk ultralyd. En korrekt diagnose kan da bli satt før igangsetting av behandling. Man kan også enkelt monitorer progresjonen av de skadede områdene gjennom hele behandlingsforløp og påse at den rette behandlingen / treningen blir anvendt.

Ta gjerne kontakt med NEMUS Hinna i Stavanger dersom denne behandlingsteknikken kan hjelpe dine muskel eller sene plager -  tlf: 51 58 81 50 eller online booking.

 

JoomShaper

Ved å bruke vår nettside, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. For å finne ut mer om informasjonskapslene vi bruker, se vår personvernerklæring.