Helsegruppen NEMUS

Kiropraktor

Kiropraktikk har utviklet seg til å bli en moderne, kunnskapsbasert helseprofesjon, og er i dag en viktig del av helsevesenet. 1/3 av alle nordmenn med smerter i muskler og ledd oppsøker i dag kiropraktor. Kiropraktoren er spesielt god på å vurdere funksjonen i hvert enkelt ledd i kroppen, med ryggsøylen som spesialfelt.

Dette er noen av områdene du kan gå til en kiropraktor for: 

 

Hva gjør en kiropraktor?

Undersøkelse:
Kiropraktoren tar en grundig sykehistorie og undersøkelse for å finne årsaken(e) til symptomene dine. De vurderer ledd, skjelett, muskulatur, bindevev og nervesystem og gir deg informasjon om din tilstand. Hvis kiropraktoren trenger mer informasjon for å finne årsaken til plagene, henviser de til røntgen/CT/MR eller legespesialist. Flere kiropraktorer tar også videreutdanning innen diagnostisk ultralyd som gjør det mulig å visualisere det aktuelle området i bevegelse.

Behandling og forebygging: 
Behandlingen til en moderne kiropraktorer inkluderer flere teknikker, og blir tilpasset individuelt etter dine behov og din diagnose. De manuelle teknikkene som benyttes er manipulasjon/leddjustering, mobilisering, traksjon, tøyeknikker og massasje. Noen kiropraktorer brukerogså spesialverktøy, som f.eks. Graston, nåler og laser.

En sentral del av oppfølgingen er forebyggende råd og veiledning. Dette innebærer alt fra enkle tips mot akutte ryggsmerter, til råd om tilrettelegging på arbeidsplassen, stressmestring, avspenning og konkrete øvelser for nakkesmerter, vondt i ryggen, skulderplager eller annet.  

Primærkontakt:
Fra 2006 fikk kiropraktorer og manuellterapeuter i Norge status som primærkontakt med selvstendig behandleransvar på lik linje med leger, tannleger og psykologer.

Som primærkontakt kan kiropraktorer og manuellterapeuter

  • Rekvirere bildediagnostikk (røntgen, CT, MR)
  • Henvise til legespesialist
  • Henvise til fysioterapi
  • Sykmelde inntil 12 uker

Trygderefusjon:
Alle kiropraktorpasienter i Norge får automatisk dekket en del av behandlingen gjennom trygdeandel. Du trenger ikke legehenvisning for å få dette. Se HELFO for oppdaterte takster.

Norsk Kiropraktorforening
Alle kiropraktorene i NEMUS er offentlig godkjente av statens autorisasjonskontor
og er medlem av Norsk Kiropraktorforening Dette er et kvalitetsstempel du bør se etter når du velger kiropraktor.
Se Kiropraktorforeningens hjemmeside for mer informasjon om utdanning, politikk og annen relevant faginformasjon.

Hvilke klinikker i NEMUS har kiropraktor?
Alle klinikkene i Helsegruppen NEMUS har kiropraktor. Du finner oss i Harstad, Trondheim, Bergen, Stord, Stavanger, Mandal, Kristiansand, Arendal, Horten, Tønsberg, Nøtterøy, Kongsberg, Asker, Nesbru, Oslo, Kløfta, Lørenskog, Lillestrøm, Kongsvinger, Moss, Sarpsborg, Fredrikstad og Halden.

Timebestilling:
Vi tilstreber at du får time så raskt som mulig. Dersom du ikke finner ledig time på nettet, kan du ringe klinikken direkte.

JoomShaper

Ved å bruke vår nettside, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. For å finne ut mer om informasjonskapslene vi bruker, se vår personvernerklæring.