Helsegruppen NEMUS

Bedriftstjenester

NEMUS tilbyr lønnsomme og anerkjente tjenester for å forebygge det som plager flest i en bedrift – muskelskjelettplager.

Tjenestene våre omfatter kartlegging, behandling, forebygging og helsefremmende tjenester. Vi tar i bruk kunnskapsbaserte metoder, og har en grunnleggende innstilling om at «det skal være lønnsomt å investere i de ansattes helse».

Behandling
Vår mest populære tjeneste er behandling. Ved hjelp av faglig oppdaterte teknikker, råd og veiledning, ønsker vi å øke trivsel, forbedre arbeidsevne og forebygge sykefraværet. Bedriften kan velge mellom to løsninger. Enten kan de ansatte komme til den lokale NEMUS-klinikken. Eller så kommer vi til dere.

  1. Klinikkavtale: Har dere avtale med den lokale NEMUS-klinikken, vil dere bli prioritert for akutte timer. Alle klinikkene har kiropraktor og fysioterapeut. Noen har også andre fagretninger. Kiropraktoren har for øvrig status som primærkontakt, og kan henvise til spesialist og bildediagnostikk (røntgen, MR og CT), samt at de har sykmeldingsrettigheter.
  2. Behandling på bedriften: Ute på bedriften har dere fordelen av at de ansatte ikke trenger å bruke tid på å reise til klinikken. Det eneste vi trenger er et rom. Vi tar med oss benk. Her kan dere velge mellom følgende tjenester:

I begge tilfeller vil bedriftens ansatte få rask tilgang til utredning og videre oppfølging, som betyr rask retur til normal arbeidsevne. Forskning viser at tidlig intervensjon kan redusere sykefravær i en bedrift med så mye som 35%.

Kurs
Flere av klinikkene i NEMUS tilbyr kurs som har til hensikt å informere og forebygge. Noen av de mest populære temaene omfatter stressmestring, ergonomi og ernæring. Kontakt din lokale klinikk for å høre hvilke kurs som tilbys der.

Kartlegging
For å få mest mulig igjen for bedriftsavtalen, anbefaler vi at man starter med en enkel spørreundersøkelse. På denne måten er det lettere å tilpasse tiltakene til bedriftens mål og behov.

Spørreskjema besvares anonymt på nett og er utviklet for å kartlegge omfang av muskelskjelettplager, om de ansatte har vært borte fra jobben grunnet dette og hva den ansatte tror kan være årsaken til plagene. Kartleggingen inkluderer både mekaniske og psykososiale aspekter, og kan også tilpasses etter bedriftens behov.

Vi tilbyr også arbeidsplassvurdering av fysioterapeut og helsekontroll av kiropraktor. Les mer om våre kartleggingsverktøy her.

Oppfølging
NEMUS har jevnlig dialog med terapeutene som behandler de ansatte, og følger med på at interessene til vår kunde/bedriften blir ivaretatt. Kontaktpersonen i NEMUS, eller terapeuten ute i bedriften, tar direkte kontakt med bedriften når forebyggende prosesser kan gjøres bedre. På denne måten kan vi ta tak i årsaker tidlig, øke arbeidsevne og forebygge sykefravær.

For å skape forutsigbarhet og trygghet for bedriften, følger vi i tillegg opp med møter og tilbakemeldinger minimum en gang i året. Her får dere oppdateringer om helsetilstanden, erfaringer fra året som har gått, og sammen setter vi opp en videre fremdriftsplan.

Hva er deres behov?
Våre kunder har forskjellige behov. Vi kan hjelpe dere med å vurdere hvilke tjenester som passer best for dere.  Ta gjerne kontakt for et uforpliktende møte og pristilbud.

Se nemus.no/Klinikker for kontaktinformasjon til din lokale klinikk eller send en e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 
 
JoomShaper

Ved å bruke vår nettside, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. For å finne ut mer om informasjonskapslene vi bruker, se vår personvernerklæring.