Massasje

Massasje kan være godt for deg uansett om du har gamle spenninger i kroppen, er stresset, er idrettsutøver med strekkskader eller bare ønsker å få en pause fra hverdagens mas. Vi har et stort utvalg massasjeteknikker i NEMUS.

Her er et utvalg av vanlige massasjeteknikker i NEMUS og hvordan massasje kan hjelpe deg til en bedre hverdag.

Triggerpunktmassasje

Triggerpunktmassasje er en form for massasje som tar sikte på å løsne spenninger i muskulaturen. Triggerpunktene indikerer muskulære spenninger, hvor massøren trykker slik at spenningene gradvis kan slipper taket. Dette er en effektiv, men ofte en noe smertefull behandling.

Bindevevsmassasje

Bindevevsmassasje løsner på spenninger i vevet som ligger rundt og utenpå muskulaturen, og bidrar til en generelt bedre sirkulasjon og kommunikasjon mellom kroppens funksjoner,  spesielt fascia og sener. Dette er en kraftig og dyp massasje der massøren benytter forskjellige tøyninger og drag for å påvirke muskler, sener, bindevev, nervefunksjon og lymfedrenasje. Teknikken er for eksempel god for å løse opp i arrvev etter en operasjon eller skade.

Bindevevsmassasje kan oppleves smertefull, men gir ofte gode resultater, og en kropp som føles mer bevegelig.

Idrettsmassasje

Målet med idrettsmassasje er å akselerere tilhelningen/restitusjonen av skadet eller anspent muskulatur. Det kan dreie seg om å bedre elastisiteten i muskler, redusere arrvev i forbindelse med skader, samt stimulere kroppen til å kvitte seg med overflødig væske og hevelser. Innen idrett kan denne type massasje være med på å forberede muskulatur og bløtvev for belastninger, og øke idrettsutøverens prestasjon. Massøren tar hensyn til hvilke spesifikke muskler som er involverte i den bestemte idrett. Intensitet tilpasses avhengig av om en ønsker oppvarming før prestasjon eller restitusjon etter aktivitet.

Muskulering

Muskulering er en spesifikk behandlingsform som bygger på massasje kombinert med muskeltøyning. Hver enkelt muskel eller muskelgruppe behandles hver for seg. Les mer her.

Instrument assistert bløtvevsmobilisering (IASTM)

I denne metoden tar man i bruk instrumenter når man behandler muskler, bindevev, arrvev, sener og senefester. Instrumentene er som regel laget av stål, og er utformet slik at de kan brukes til forskjellige konturer av kroppen. Graston er eksempel på en slik teknikk.

Klassisk massasje

Hvis du kun ønsker en form for massasje som gir en avspennende effekt, da er klassisk massasje noe for deg. Her benyttes grep som ikke er så dyptgående og oppleves ofte som mer behagelige enn massasjeteknikkene nevnt over. Massasje stimulerer både muskler og bindevev og vil kunne forebygge tiltredelse av ubalanser og stressfaktorer i kroppen.

Massørene hos NEMUS

Massørene i Helsegruppen NEMUS kan bidra til bedre funksjon i bevegelsesapparatet og gi deg mer energi og overskudd i hverdagen. De samarbeider også tett med de andre helseprofesjonene i klinikken.

Hvilke klinikker i NEMUS tilbyr massasje?

NEMUS tilbyr massasje ved:

NEMUS Arendal, NEMUS Arna, NEMUS Bryn, NEMUS DrammenNEMUS Frogner, NEMUS Harstad, NEMUS Horten, NEMUS Kokstad-Sandsli, NMEUS Kongsberg, NEMUS Kongsvinger, NEMUS Kristiansand, NEMUS Larvik, NEMUS Lørenskog, NEMUS Nittedal, NEMUS Skøyen, NEMUS Stavanger og NEMUS Storo

Timebestilling:

Vi tilstreber at du får time så raskt som mulig. Dersom du ikke finner ledig time på nettet, kan du ringe klinikken direkte.