Akupunktur

Akupunktur er en behandlingsmetode innenfor tradisjonell kinesisk medisin (TKM).  Behandlingsmetoden, hvor det stikkes tynne nåler i spesifikke punkter, har eksistert i flere tusen år og har vært kjent i Europa siden 1600-tallet.

Hva kan behandles?

Akupunktur brukes både i behandling av langvarige og kortvarige sykdomstilstander, samt i forebyggende behandling. Verdens Helseorganisasjon (WHO) anbefaler akupunkturbehandling for mange tilstander. De vanligste vi ser i NEMUS er:

  • Korsryggsmerter
  • Muskelspenninger
  • Hodepine og migrene
  • Senebetennelser
  • Smerter i muskelskjelettsystemet (skulder, nakke, kne, kjeve).
  • Kvalme inkl. svangerskapskvalme
  • Forberedendebehandling og plager i forbindelse med fødsel

Akupunktører blir også oppsøkt for bl.a. kvinneplager, bihuleproblemer, fordøyelsesbesvær, stress og søvnproblematikk. Noen bruker akupunktur som avspenning, mens andre erfarer at det kan øke energinivået.

Hva gjør en akupunktør ?

Triggerpunktbehandling (Dry Needling)

Vestlig medisinsk, nevrofysiologiske forklaringsmodell. Metoden er et effektivt tilleggsverktøy som benyttes ved muskelspenninger i kombinasjon med andre behandlingsmetoder av akupunktører, kiropraktorer og fysioterapeuter. Viser best effekt innen behandling av smerter i muskelskjelett-systemet.

Forskning

Det forskes på akupunktur, og det er gjort flere gode studier som dokumenterer effekt av akupunktur ved en rekke tilstander. Studiene med best kvalitet omfatter kronisk smerte, migrene og en rekke andre smertetilstander (bl.a. tennis albue, kneartrose, ryggsmerter), kvalme og oppkast og akupunktur før fødsel.

Annen informasjon om forskning, utdanning og akupunktur finnes på Akupunkturforeningens hjemmeside.

Hvilke klinikker i NEMUS tilbyr akupunktur?

NEMUS tilbyr akupunktur ved:

NEMUS Bryn, NEMUS Kongsberg, NEMUS Kongsvinger, NEMUS Kristiansand, NEMUS Lillestrøm, NEMUS Stavanger, NEMUS Storo og NEMUS Vika

Alle akupunktørene i NEMUS har minimum 3 års utdannelse.

Timebestilling:

Vi tilstreber at du får time så raskt som mulig. Dersom du ikke finner ledig time på nettet, kan du ringe klinikken direkte.