Helsegruppen NEMUS

Instrument assistert bløtvevsmobilisering (IABM)

manipulasjonI denne metoden tar man i bruk instrumenter når man behandler muskler, bindevev, arrvev, sener og senefester. Instrumentene er som regel laget av stål, og er utformet slik at de kan brukes til forskjellige konturer av kroppen. Graston er eksempel på en slik teknikk.

Mange av våre behandlere er instruert i Grastonteknikken. Indikasjoner for bruken av Graston er typisk muskelstrekker, tendinopatier (senebetennelser) og for eksempel akilles smerter. Som regel er det kiropraktorene og fysioterapeutene våre som utfører behandling med Graston verktøy.

Grastonteknikken fungerer ved å bryte ned kollagenpåleiringer i muskelsenene. Dette fører til at musklene og området rundt øker den generelle aktiviteten og framskynder den naturlige helingsprosessen i kroppen. Graston fasiliterer og øker aktiviteten også på cellenivå, dette bidrar til hurtigere symptomlettelse.

Typiske bivirkninger av Graston-behandling er rødhet og ømhet i den behandlede muskulaturen. Dette er naturligvis ikke farlig, men vi anbefaler å ise ned muskulatur i etterkant. Ved nedising anbefaler vi å følge instruksjonene for nedkjøling..

JoomShaper

Ved å bruke vår nettside, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. For å finne ut mer om informasjonskapslene vi bruker, se vår personvernerklæring.