Helsegruppen NEMUS

Manipulasjonsbehandling

manipulasjonPå folkemunne sier man å ”knekke”, men egentlig heter det å manipulere et ledd. Noen kaller det også justering eller leddkorrigering. Det er mest brukt blant kiropraktorer, men også manuellterapeuter.

Manipulasjon blir brukt på ledd med nedsatt bevegelighet, også kalt låsninger. Alle ledd i kroppen kan låse seg. Låsningene omfatter leddkapselen, nervesystemet og den dype muskulaturen rundt leddet. Funksjonen til leddet og muskulaturen endrer seg, og det kan oppstå smerte.

Manipulasjonen skjer som regel inn i den retningen leddet har nedsatt bevegelighet/er låst. Man bruker et spesifikt håndgrep, og gir en rask impuls som igjen medfører en umiddelbar avspenning av dyp muskulatur. Ved hurtig separasjon av leddflatene oppstår det et vakuum inne i leddet og leddvæske omdannes midlertidig til små gassbobler. Da kan man høre den kjente «knekkelyden». Behandlingen har ofte en umiddelbar smertedempende effekt.

En manipulasjon gjør sjeldent vondt og er dokumentert trygg og effektiv.

I tillegg til manipulasjon av ledd, behandler vi muskulaturen rundt og gir deg forebyggende råd og veiledning.

JoomShaper

Ved å bruke vår nettside, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. For å finne ut mer om informasjonskapslene vi bruker, se vår personvernerklæring.