Hodepine og migrene

NEMUS Asker Sentrum

Hodepineklinikken NEMUS Asker Sentrum

Kiropraktor Martin Herneblad-Due ved NEMUS Asker Sentrum har opprettet en egen hodepineklinikk på samme adresse.

Kiropraktor Martin har alltid vært opptatt av hodepine og migrene, og er blant svært få nordmenn som har valgt å gå videre med en mastergrad i hodepine.

Les mer om studiet her

Mange av pasientene Martin ser i dag er henvist fra nevrologer, fastleger, tannleger, fysioterapeuter eller kiropraktorer. Men du kan komme til hodepineklinikken direkte, uten henvisning.

De vanligste hodepinediagnosene Martin ser er migrene med og uten aura, spenningshodepine (eller tensjonstypehodepine), post-traumatisk hodepine (etter hjernerystelse og/eller nakkesleng / whiplash), nakkehodepine (cervikogen hodepine) og hodepine fra kjeven (TMD-hodepine). I tillegg er det en del andre hodepineformer som presenterer på klinikken. Som primærkontakt kan Martin henvise til nevrolog og samarbeide med fastlegen for andre utredninger, dersom det skulle være nødvendig.

Den første konsultasjonen inkluderer innledende samtale og en grundig sykehistorie for å kartlegge alt om hodepinen og annen relevant historikk. Deretter foretas en omfattende undersøkelse. Dersom det er klart hva årsaken(e) til hodepinen er, kan man stille diagnosen allerede første gang.

Martin har i tillegg til en master i hodepine også en sertifisering i oppfølging av hjernerystelse gjennom Complete Concussion Management (CCMI).

Behandling

Behandlingen tilpasses til hvert enkelt tilfelle. De fleste som oppsøker Martin har spenninger i nakke, skuldre og/eller kjeven som bidrar til, eller er årsak til hodepinesymptomene. Martin kombinerer manuell behandling som tøyninger, massasje, mobilisering, manipulasjon med råd, veiledning og øvelser. Det er absolutt ikke alle som blir manipulert («knukket»). Du som pasient er med på å bestemme behandlingsopplegget. Ingen behandling blir gjort uten ditt samtykke.

Med langvarig smerteproblematikk, er det naturlig med et tverrfaglig samarbeid, der din fastlege og eventuelt nevrolog blir viktige partnere. Rollen til Martin er derfor ikke kun å behandle på klinikken, men også tilpasse den med annen medikamentell behandling, slik at du får best mulig utbytte av oppfølgingen.

Ta gjerne kontakt med klinikken på 66905001 for å snakke med Martin på telefonen dersom du har spørsmål. Time kan bestilles på nett eller ved å ringe.

Velkommen!