Helsegruppen NEMUS

Bekken, hofte og lyske

Bekkenplager hos gravide/Bekkenløsning

Bekkenplager hos gravide/Bekkenløsning

Bekkenløsning er en naturlig prosess som skjer hos alle gravide for å klargjøre bekkenet for fødsel. Derfor forsøker fagpersoner å gå bort fra diagnosen «bekkenløsning» og heller kalle det «bekkenplager hos gravide» hvis bekkenløsningen medfører smerte.

Hofteartrose

Hofteartrose

Hofteartrose (også kalt cox artrose) er reduksjon av brusken i hofteleddet og knokkelforandringer som f.eks forkalkninger.

Bekkenløsning

Bekkenløsning

Bekkenløsning er en naturlig prosess som skjer hos alle gravide for å klargjøre bekkenet for fødsel. Derfor forsøker fagpersoner å gå bort fra diagnosen «bekkenløsning» og heller kaller det «bekkenplager hos gravide» hvis bekkenløsningen medfører smerte.

Bekkenlåsning

Bekkenlåsning

Bekkenlåsning beskriver en tilstand hvor iliosakralleddet (bekkenleddet) i bekkenet mister funksjon og bevegelighet. Dette kan resultere i smerter og muskelspenninger i bekken, seteregion, lyske og lår. 

Piriformis-syndrom

Piriformis-syndrom

Piriformis er en muskel som sitter dypt i seteregionen. Pririformis-syndrom er helt ufarlig, men kan gi mye smerter. Grunnen til at dette kalles et syndrom, er at spenninger i denne muskelen som oftest omfatter dysfunksjoner i nærliggende ledd, nerver og omkringliggende muskler Dette fører til ikke-ideelle bevegelsesmønster og det vil ofte være en beinlengdeforskjell.

Psoas-myalgier.

Psoas-myalgier.

De tre musklene psoas major, psoas minor og iliacus danner sammen iliopsoas, den viktigste hofteleddsbøyeren vår. Om en står oppreist og løfter kneet opp, er det i hovedsak denne muskelen man bruker.

JoomShaper

Ved å bruke vår nettside, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. For å finne ut mer om informasjonskapslene vi bruker, se vår personvernerklæring.