Helsegruppen NEMUS

Korsrygg

Artrose korsrygg

Artrose korsrygg

Artrose av korsryggen kan være smertefullt og man kan føle seg stiv, men mange har artrose uten symptomer. Hos NEMUS har vi bl.a kiropraktor, fysioterapeutog akupunktør som kan hjelpe deg med å redusere smerte, bedre funksjon og komme i gang med riktigere belastning.

Artrose kalles også osteoartrose, degenerativ ledelse, spondylose eller slitasjegikt. Uttalt artrose gir nødvendigvis ikke kraftigere symptomer enn lite utviklet artrose. Symptomene er individuelle. Artrose rammer flest over 60 år.

Korsryggsmerter

Korsryggsmerter

Korsryggsmerter er det vanligste problemet i nerve- muskel- skjelettapparatet og samfunnets dyreste enkeltplage. Vondt i ryggen er en smertefull, men som regel ufarlig tilstand. Mange blir raskt bedre, men tilbakefall er dessverre vanlig. 

Prolaps korsrygg

Prolaps korsrygg

Mellomvirvelskivene ligger mellom ryggvirvlene gjennom hele ryggraden. Disse består av ytre ringer av hard brusk samt et mykere kjernemateriale. Hvis de ytre ringene sprekker, kan det myke kjernematerialet presses ut. Da oppstår det et prolaps. 

Spondylolistese

Spondylolistese oppstår ved at en ryggvirvel glir fremover i forhold til nedenforliggende virvel og skyldes et brudd i begge virvelbuene (pars interarticularis) på en ryggvirvel. Dersom det ikke er noen glidning men brudd i begge virvelbuene kalles det en spondylolyse. Tilstanden er utbredt og finnes hos om lag 5 - 8% i befolkningen.

Nedre kryss syndrom

Nedre kryss syndrom

Nedre kryss syndrom er ingen skade eller sykdom. Det er en vanlig tilstand som skaper ubalanse i muskelskjelettsystemet i området rundt hofte, bekken og korsryggen. Selv om selve tilstanden er ufarlig så kan denne ubalansen over tid skape unødvendig skjev belastning på musklene og leddene. Over tid så vil en skjev belastning kunne påføre nedsatt funksjonsevne, nedsatt belastningstoleranse og slitasjeendringer. Ofte kan nedre kryss syndrom være en årsak til tilbakevendende plager.

Spinal Stenose i ryggen

Spinal Stenose i ryggen

Spinal stenose betyr innsnevring av ryggmargskanalen. Innsnevringen kan trykke direkte på ryggmargen eller på nerverøttene som forgreiner seg ut fra ryggmargen. Dette kan forårsake smerter, dovning, kramper, nummenhet eller svakhet i beina, føttene og setet.

Skivebukning

Skivebukning

Mellomvirvelskivene eller bruskskivene ligger som en pute mellom ryggvirvlene. Disse putenes funksjon er å støtte bevegelse av ryggraden samt støtdemping for å beskytte rygg/nakke. Mellomvirvelskivene består av ytre ringer av hard brusk, samt en mykere kjerne. 

Akutte korsryggsmerter /hekseskudd

Akutte korsryggsmerter /hekseskudd

Akutt vondt i korsryggen er en smertefull men ufarlig tilstand. Denne type episoder er også kjent som hekseskudd, kink og lumbago. Korsryggsmerte er den vanligste plagen i nerve-, muskel- og skjelettsystemet, og samfunnets dyreste enkeltlidelse. 

JoomShaper

Ved å bruke vår nettside, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. For å finne ut mer om informasjonskapslene vi bruker, se vår personvernerklæring.