Behandling etter fødsel

Etter fødselen vil kroppen gradvis forandre seg tilbake til normal tilstand. Mange vil imidlertid oppleve at «verden» har forandret seg, og at kroppen ikke fungerer like lett som tidligere. Da kan det være greit å ha en kiropraktor eller fysioterapeut som kan hjelpe deg i gang igjen.

En liten andel av kvinner opplever vedvarende bekken- eller korsryggsmerter etter fødsel, mens andre opplever smerter i brystrygg og nakke som følge av for eksempel statisk bæring av barnet, eller ugunstige ammestillinger.

Det er viktig at man er litt tålmodig de første ukene. Gi kroppen tid til å finne seg selv igjen. Magemusklene, rygg- og hoftemusklene og ikke minst musklene i bekkenbunnen har vært utsatt for store påkjenninger og forandringer. Disse trenger tid etter fødselen. Senere vil man gå inn i en fase hvor musklene trenger trening.

Ved enkelte NEMUS klinikker finnes det også behandlere som kan veilede og undersøke bekkenbunn i forhold til smerter og inkontinensproblematikk.

Behandlerne ved din NEMUS klinikk kan gi deg veiledning om hvordan du skal gå frem, og hva du kan bidra med selv.

Hvor kan jeg få hjelp?

Alle klinikkene i NEMUS tilbyr utredning, behandling og forebygging av denne diagnosen. Vi har klinikker over hele landet. Finn din nærmeste klinikk i kartet.

Timebestilling:

Vi tilstreber at du får time så raskt som mulig. Dersom du ikke finner ledig time på nettet, kan du ringe klinikken direkte.