Helsegruppen NEMUS

Nakke

Nakkesmerter

Nakkesmerter

Nær halvparten av alle våre pasienter oppsøker hjelp for forskjellige nakkeproblemer. Nakkens funksjoner er kompliserte og spiller en helt sentral rolle i bevegelsesapparatet. Finmekanikken i nakken består av et intrikat samspill mellom ledd, muskulatur og store deler av nervesystemet. 

Nakkeartrose

Nakkeartrose

Nakkeartrose er en vanlig tilstand i befolkningen og forekomsten øker spesielt etter 50-års alder. Artrose karakteriseres av sviktende leddfunksjon og smerte. Nakkeartrose utvikles  gjennom slitasjeprosesser i leddbrusk, synovialvæske og skjellet. Atrose  gir ofte stivhet i det aktuelle området. 

Akutte nakkesmerter/kink/akutt torticollis

Akutte nakkesmerter/kink/akutt torticollis

Akutte nakkesmerter er en vanlig tilstand som sees av behandlere innenfor nerve, muskel og skjelettlidelser. Selv om akutte nakkesmerter oftes er ufarlige, er de ofte veldig smertefulle og kan føre til at pasienten blir redd og engstelig. 

Cervikobrachialgi

Cervikobrachialgi

Cervikobrachialgi er i utgangspunktet en ren symptomdiagnose som omfatter smerter i nakken med utstråling til skulder og arm. Denne type symptomer kan minne om Thoracic outlet syndrome og triggerpunkt/refererte armsmerter.

Thoracic Outlet Syndrome (TOS)

Thoracic Outlet Syndrome (TOS)

Et smertesyndrom forårsaket av kompresjon av nerve og/eller blodkar (arterie/vene) i nakke-/halsregionen. Kompresjonen er lokalisert til åpningen som dannes av kragebeinet, første ribben og halsmuskulatur. Kompresjon under senen til den store brystmuskelen i skulderregionens fremside er også mulig. TOS gir hovedsakelig utfall i skulder, arm og hånd. 

Myalgi nakke

Myalgi nakke

Myalgi eller muskelsmerter/muskelverk er svært utbredt blant befolkningen. Nakke myalgi er mest utbredt blant kvinner og det øker med alderen. Enkelte har mer alvorlige muskelsykdommer som gir myalgi, men de aller fleste nakkemyalgier stammer fra spenninger i nakke- og skulderkomplekset. Nakkemyalgi kommer oftest av ensidig arbeid eller generelt høyt spenningsnivå. Opptil 50 % av den voksne befolkningen opplever dette i løpet av et år.

Øvre kryss syndrom

Øvre kryss syndrom

Øvre kryss syndrom er ikke en diagnose, men en beskrivelse av en kroppsholdning og et mønster av ubalansert muskulatur lokalisert til nakke/skulderregion.

Prolaps nakke

Prolaps nakke

Til vanlig har mellomvirvelskivene som oppgave å absorbere kraft som går gjennom ryggraden i vanlige bevegelser. Slitasje og skader på mellomvirvelskivene i nakken kan føre til prolaps.

JoomShaper

Ved å bruke vår nettside, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. For å finne ut mer om informasjonskapslene vi bruker, se vår personvernerklæring.