Mindre smerter og mindre sliten muskulatur med massasje!

Det er vår, det nærmer seg sommer og det norske folk beveger seg ut av hulene sine. Det er en stadig økende løpetrend. Løpebølgen er tilbake både i form av kortere løp, maraton, ultraløp og triatlon. Slike utfordringer setter krav til kroppen din.

Studiet det er referert til i denne saken viser at massasje gir mindre slitenhetsfølelse og mindre smerter i muskulaturen etter langdistanse triatlon. Dette kan følgelig også overføres til andre lignende aktiviteter som for eksempel maraton og ultraløp. Vi opplever ved våre klinikker at våre aktive pasienter setter stadig høyere krav til seg selv og kroppen sin. Flere og flere mosjonister behandler kroppen sin som idrettsutøvere, noe som igjen setter store krav til skadeforebygging.

NEMUS kan hjelpe

Skadeforebygging er hva vi kan! Kontakt din nærmeste NEMUS-klinikk og snakk med oss om hva vi kan gjøre for å hjelpe deg med å prestere bedre, det være seg rolige mosjonsturer i marka eller harde triatlon-konkurranser. Vi har kompetansen til å hjelpe deg med dine målsetninger!

NEMUS har klinikker med blant annet kiropraktor, fysioterapeut og massør i Trondheim, Bergen, Stord, Stavanger, Mandal, Kristiansand, Arendal, Tønsberg, Nøtterøy, Horten, Kongsberg, Asker, Oslo, Nittedal, Lillestrøm, Lørenskog, Kongsvinger, Moss, Sarpsborg, Fredrikstad og Halden. 

Nunes GS, Bender PU, de Menezes FS, et al. Massage therapy decreases pain and perceived fatigue after long-distance Ironman triathlon: a randomised trial. J Physiother. 2016 Apr;62(2):83-7. doi: 10.1016/j.jphys.2016.02.009. Epub 2016 Mar 23.