Behandling for mor, barn og unge

Publisert: 9. november 2022
ida-marie Ny Kiropraktor Nesbru

NEMUS Nesbru tilbyr nå behandling rettet spesifikt mot mor under og etter graviditet, spedbarn, barn og ungdom.

Viktig at de unge kan bruke kroppen på riktig måte

Det er ofte mange forskjellig symptomer et barn kan komme til kiropraktor med og det kommer ofte an på hvilke aldersgruppe barnet er i. I spedbarnsalder er det ofte foreldre til de som gråter mye, de som sliter med å amme, de som ikke liker å ligge på magen og de med søvnproblemer som oppsøker kiropraktor. Også de som har barn som ikke treffer de motoriske milepælene sine kan få råd og/eller behandling hos kiropraktor. De barna som er litt eldre, i barnehage, kommer gjerne med halthet, problemer med å løpe, ulik fotstilling når de beveger seg eller søvnproblemer. De som er oppe i skolealder og oppover kommer ofte inn på kiropraktorkontoret med smerter relatert til kroppsholdning, hodepine og migrene, idrett og belastningsskader og stivhet i nakke og rygg. Når de da kommer til kiropraktoren får de en helhetsvurdering med behandling, rådgivning og oppfølging som er tilpasset akkurat det barnet.

 

Kiropraktor Ida har spesiell interesse og tatt mye kurs i det å behandle gravide og barn. Etter 5-åring utdannelse i England hvor hun fikk mye erfaring gjennom en ammeklinikk som tilbød ammeråd og kiropraktikkbehandling på universitetet, jobbet hun i privatklinikk i 4 år hvor hun hadde hovedansvar for pasientene som var gravide og barn. Ida synes det er kjempegøy med denne pasientgruppen for de responderer så godt på behandling. Hun tenker at det er jo som liten vi utvikler bevegelsesmønstrene våre, og da er det ekstra viktig at kroppen kan brukes på riktig måte.

 

For eksempel kan spedbarnet som ikke klarer å ta brystet godt ved amming være fordi det ikke klarer å bøye nakken bakover nok til å åpne munnen ordentlig (prøv selv å drikk et glass vann uten å bøye nakken bakover!)

 

Det kan selvfølgelig være mange grunner til at barn får disse problemene, og hos oss får dere en grundig helhetlig undersøkelse og en trygg og tilrettelagt behandling og veiledning for både mor og barn.


kiropraktor askvig

Ida-Marie Askvig
Kiropraktor MNKF
NEMUS Nesbru