Helsegruppen NEMUS

Hodepine

Hodepine

Hodepine

Hodepine er en av våre vanligste plager, og årsakene er ofte svært sammensatte. Hos Helsegruppen NEMUS kan du få hjelp med å finne årsaken og riktig behandling.

Kjevehodepine

Kjevehodepine

3% av oss har daglig hodepine, og rundt 10% i uken. Akkurat hvor mange som har hodepine fra strukturene i og rundt kjeven er uvisst, men studier viser en mulig sammenheng mellom hodepine og kjeve. Dette gjelder både vanlig hodepine og migrene.

Medikamentindusert hodepine

Medikamentindusert hodepine

Hodepine på grunn av overforbruk av medisiner har fått mye oppmerksomhet de siste årene, og rammer rundt 1% av befolkningen. Et par Ibux eller Paracet om dagen i en tremåneders periode kan være nok til at du befinner deg i faresonen. Med sterkere medisiner, som migrenemedisin, kan 2-3 doser i uken være nok.

Nakkehodepine / Cervikogen hodepine

Nakkehodepine / Cervikogen hodepine

Nakkehodepine/ cervikogen hodepine er en ensidig hodepine der man har klare holdepunkter for at smertene stammer fra nakken. Denne type hodepine er vanligere hos kvinner enn hos menn og befolkningsstudier viser at 0,4-4% lider av denne tilstanden.

Spenningshodepine

Spenningshodepine

Spenningshodepine er den vanligste formen for hodepine, som de fleste vil oppleve en eller flere ganger i livet. Hodepinen kalles også tensjonshodepine og stresshodepine. Hodepinen opptrer som regel episodevis, og kan vare i mange dager. Årsakene til denne hodepinen er flere.

Migrene

Migrene

Migrene er en form for hodepine, men skiller seg fra andre typer hodepine på flere måter. Migrene deles vanligvis inn i to typer, migrene med eller uten aura. Aura er symptomer som oppstår i forkant av et migreneanfall. Migrene forekommer hos begge kjønn, men ses hyppigere hos kvinner. Ubehandlet kan et migreneanfall vare mellom 4 til 72 timer.

JoomShaper

Ved å bruke vår nettside, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. For å finne ut mer om informasjonskapslene vi bruker, se vår personvernerklæring.